Запиленість повітря робочої зони надає прямий вплив на безпеку праці. Різні види пилу та газів по-різному впливають на людей. Все залежить від їх токсичності і концентрації, а також від кількості часу, протягом якого людина знаходилася в такому середовищі.

запыленность воздуха

Види пилу та як впливає на організм?

Фахівці поділяють пил на дві основні категорії:

  1. Органічний - включає рослинну, тваринну і штучну органічну категорії;
  2. Неорганічний - включає в себе мінеральну та металеву категорії.

Класифікація пилу також може бути за розміром частинок:

  1. Видимий - розмір частинки становить понад 10 мкм;
  2. Мікроскопічний - розмір частки становить від 0,25 до 10 мкм;
  3. Ультрамікроскопічний - розмір частинки не перевищує 0,25 мкм.

Найдрібніші частинки довше тримаються у повітрі та легше осідають в організмі людини. Швидкість та шкідливість осідання в організмі людини залежить від формы частинок. Наприклад, металевий пил має гостру форму і повільно осідає у дихальних шляхах. Це може призвести до травм слизової оболонки.

Якщо такий пил електрично заряджений , то він набагато швидше потрапить до організму людини. Такі частки досягають трахеї, бронхи і легень, причому їх кількість у 2-3 рази більша, ніж кількість нейтрально заряджених частинок. Заряджений електрикою пил може завдати істотної шкоди організму.

 

Біологічна активність частинок пилу в організмі людини залежить від їхнього хімічного складу. Є два основні види пилу за цим критерієм — дратівливий та токсичний. Перший не завдасть особливої шкоди людині, а другий може запустити в організмі, взаємодіючи з кров'ю і тканинною рідиною, хімічні реакції, які утворюють отруйні речовини в організмі людини.

Окремі види пилу, як дратівливий, і токсичний, можуть розчинятися у крові людини. Для першого виду - це позитивна якість, що дозволяє їй швидше йти з організму. Для другого – це негативна якість, токсичні елементи, розчиняючись у крові, призводять до негайних реакцій усередині організму, які можуть завдати сильної шкоди людині.

Чи варто боротися з пилом?

Боротися із пилом на робочих місцях просто необхідно. його наявність, особливо у надмірних кількостях, негативно впливає на здоров'я кожного співробітника фірми, що призводить до хронічних захворювань. Для визначення запилення повітря використовують МУ пилу в робочій зоні.

Існують методи очищення повітря від пилу. Для усунення забруднень прийнято використовувати спеціальне обладнання для кондиціювання, фільтри для очищення і т.д. Однак треба розуміти, що не всі пристрої будуть якісними, і на всі сто відсотків виконуватимуть поставлені завдання. Чого не скажеш про обладнання Tion, яке підвищить якість повітря у робочій зоні до найкращого рівня.

Як прибрати пил у повітрі на робочих місцях?

Якщо пилове навантаження підвищене, використовується спеціальне обладнання, яке дозволить очищати мікроклімат у приміщенні, не відкриваючи вікон. Причому таке обладнання повинно мати всі необхідні фільтри, щоб запиленість і загазованість повітря рабочої зонин була чистой та без шкідливих домішок із вулиці.

Відмінним варіантом вирішення проблеми в приміщенні буде Брізер Tion O2, який розроблений досвідченими фахівцями, має масу переваг, а головне — робить повітря в приміщенні справді чистим.

  1. Брізер працює 24 години на добу, тому в будь-якому робочому приміщенні буде свіжість навіть за зачиненими вікнами.
  2. При розробці цього обладнання бралися до уваги всі необхідні медичні стандарти, яким Брізер відповідає за рахунок каскадної системи фільтрування, що складається з трьох рівнів.
  3. Ця техніка не створює жодних протягів, тому що припливне повітря відразу підігрівається.
На робочих місцях абсолютна тиша, тому що немає потреби відкривати вікна.
 
Дане обладнання не просто займається очищенням повітря та підтриманням чистоти на належному рівні, але є естетичним продуктом. Дизайн техніки дозволить вписатися їй у будь-який сучасний інтер'єр. Технічні характеристики Бризера такі:
  1. Вентиляція. Вентилятор працює в 4-швидкісному режимі, кожна швидкість відрізняється один від одного по шуму та потужності. 1 швидкість шумить ~ на 32 дБ, 2 і 3 швидкості на 40 дБ, 4 швидкість активує Turbo-режим. Установка одного бризера розрахована на приміщення до 40 квадратних метрів, в якому постійно перебуває не більше чотирьох осіб.
  2. Очищення повітря. Tion O2 виконаний за всіма медичними стандартами, тому в максимальній комплектації оснащений усіма можливими фільтрами: від великого пилу F7, від дрібного пилу HERA, від шкідливих газів АК і від шкідливих речовин та запахів AK-XXL;
  3. Підігрів повітря. Брізер здатний нагрівати повітря до певної температури та підтримувати її. Здатний працювати при діапазоні температури від -40 до +50 градусів. Функцію підігріву повітря можна вимкнути.;
  4. Управління. Контроль роботи та завдання всіх необхідних налаштувань не займуть багато часу, робиться це все просто. Для зручної роботи тут вбудований LCD-дисплей, для керування на відстані є особливий пульт. Щоб Брізер працював лише у певний час, для цього тут є можливість встановлення розкладу роботи. Tion O2 у максимальній комплектації оснащений блоком зв'язку MagicAir.